Život Finskog ostrva Kotisaari 4 godišnja doba

Finski fotograf Jani Ilinampa ima sreću da živi u jednoj od najlepših svetskih područja – finskoj Laponiji. I on u potpunosti iskorištava svoje okruženje, fotografirajući živopisne severne svetlosti i svu lepotu koju životna sredina nudi. Njegovu pažnju poesebno je privuklo ostrvo Kotisaari.

Ostrvo Kotisaari je mala kopnena površina, dostupna samo čamcem, u gradu Rovaniemi. Nalazi se u reku Kemi, ostrvo je bilo drvenasto uporište u vreme kada je plovni put koristio drvnu industriju. Sada, idilično ostrvo je tema Ilinampinog rada, koji prikazuje promene godišnjih doba. Zimske, prolećne, letnje i jesenje fotografije Ilinampa pokazuju izvanrednu lepotu ostrva tokom cele godine.

“Prvi put sam snimio fotografiju ostrva u leto 2015. godine i objavio sam je na mom Instagram-u proleće 2016. godine”, kaže Ilinampa “Ubrzo je fotografija postala viralna i podeljena mnogo puta. Tada sam dobio ideju da fotografišem svake sezone. ”

Iako je ideja jako jednostavna,izvršiti je nije bilo nimalo lako kaže Ilinampa. Zapravo, lokalni fotograf se nada  da njegove slike pokazuju da je Laponija mnogo više nego samo zimska destinacija. “Ima toliko toga da se doživi posebno tokom leta i jeseni, s noćnim suncem i jesenjim severnim svetlima; bolje su kad još nema snega na zemlji da bi odrazili svetlost. ”

Ilinampine fotografije svakako dokazuju moć prirode i da nam sve što je potrebno je pravi način da se desi fotografska magija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *